مبتلا شدن ۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های باشت به آفت پروانه برگ خوارسفید بلوط
فرماندار باشت گفت:

تاریخ انتشار : 1401/03/03 - ساعت انتشار: ١٠:١٤ - گروه خبری : اخبار استان

فرماندار باشت گفت: امسال بیش از ۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های این شهرستان به آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط مبتلا شدند.

فرماندار باشت گفت: امسال بیش از ۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های این شهرستان به آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط مبتلا شدند.

مبتلا شدن ۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های باشت به آفت پروانه برگ خوارسفید بلوط

 

به گزارش خبرگزاری فارس از گچساران گودرز باقری فرد معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری داری کهگیلویه و بویراحمد در نشست ستاد بحران باشت اظهار کرد: در این شهرستان با کمبود نیرو در بخش حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری روبه‌رو هستیم.

وی گفت: در حالی که بر اساس نرم جهانی به ازای هر ۶ هزار هکتار جنگل یک نیروی حفاظتی باید فعال باشد ولی در باشت به ازای هر ۲۷ هزار هکتار جنگل ۱ نفر نیروی حفاظتی مشغول به کار است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری داری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مساحت ۹۸ هزار هکتاری باشت تصریح کرد: از این میزان ۸۹ هزار هکتار را در این شهرستان اراضی ملی تشکیل می‌دهد، که از این میزان اراضی ملی ۸۱ هزار هکتار جنگل و مابقی مرتع است.

باقری فرد عنوان کرد: در باشت ۶ منطقه بحرانی در زمینه آتش سوزی وجود دارد که شامل کوه‌های عنا، لار، خامی، مورد و منطقه شلالدون و پیچاب است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری داری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در سال گذشته ۱۵ فقره آتش سوزی در مناطق مختلف باشت رخ داد که بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی ملی این منطقه در این آتش سوزی‌ها طعمه حریق شدند.

باقری فرد خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۴ فقره پرونده در زمینه آتش سوزی از سوی منابع طبیعی باشت تشکیل و به دستگاه قضایی ارسال شد. 

وی بیان کرد: در ۱۵ سال گذشته هیچ گونه جذب نیرویی در این استان انجام نشده و ادارات منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بویژه باشت با پست خالی مواجه هستند کمبود نیروی انسانی بزرگ‌ترین چالش منابع طبیعی باشت بوده و هم اکنون این اداره دارای ۴ نیرو است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری داری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه برای جلوگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع این شهرستان در هنگام حریق، انتظار می رود همه دستگاه‌های بویژه خدمات‌رسان، بخشداری‌ها، دهیاری‌ها و نیروهای مردمی همکاری داشته باشند، اضافه کرد: آتش زدن پسماند مزرعه موجب کشانده شدن حریق به جنگل‌ها و مراتع می‌شود که طبق قانون جرم است.

باقری فرد ادامه داد: آفت پروانه برگ خوار سفید موجب خشکی بلوط می شود، کانون شیوع آفت پروانه برگ خوار سفید در جنگل‌های باشت بوده و این آفت در حال گسترش است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

نسخه چاپي